DX-Nytt Nr. 859

LA4LN melder (fra Ohio/Pennsylvania DX Bulletin, ARRL DX News, DX World, m.m.):

[Tallet null (0) i kallesignaler blir her skrevet med bokstaven Ø].

TOGO: HB9EHD, var aktiv som 5VDE – men måtte brukte kallesignalet 5V7DE med FT8, fordi programmet WSJT-X ikke ville akseptere 5VDE som et standard kallesignal. Han var aktiv med FT8 på 40 og 20 meter og via satellitten OQ-100, før han gikk QRT den 20. februar. QSL til HB9EHD direkte, eller via LoTW (ARRLs Logbook-of-The-World).

ZAMBIA: 9J2RS er aktiv på 20, 17 og 15 meter. QSL direkte til adressen på QRZ.COM.

SABLE ISLAND: Planene for en DXpedisjon hit, med kallesignal-prefiks CYØ, har blitt satt på vent, og vil forsøkes å realiseres i oktober med «forsiktig optimisme», på grunn av Corona-situasjonen.

MARTINIQUE: FM4WDM er nå aktiv, mest på 15 meter med FT8. QSL til W7ROM.

DJIBOUTI, GUINEA og SIERRA LEONE: F1TMY er for tiden aktiv som J28PJ fra DJIBOUTI, men planlegger i september å bli aktiv fra GUINEA (3X) og SIERRA LEONE (9L). Mer informasjon vil komme. J28PJ har i det siste vært særlig aktiv på 14270 kHz med SSB. QSL for J28PJ via hjemme-kallesignalet F1TMY via byrå.

SAINT LUCIA: J6-stasjoner får bruke prefikset J642 til 28. februar, for feiring av 42 års uavhengighet.

MINAMI TORISHIMA: JG8NQJ/JD1 blir aktiv igjen fra Marcus Island (IOTA OC-73) i ca. 2 og en halv måned fra slutten av mars måned. Han vil være mest aktiv på 17 meter, men vil også være aktiv på alle HF-bånd fra 20 til 10 meter pluss 6 meter med CW og sannsynligvis RTTY. QSL direkte via JA8CJY – eller via byrå til hjemme-kallesignalet JG8NQJ.

SVALBARD: JW/LB5SH blir aktiv i CQ WPX SSB Contest (27. til 28. mars) – og i et par dager før og etter contesten vil han være aktiv med SSB og FT8. Mulig han søker om å få operere med et kortere kallesignal.

I tillegg vil LA6VDA, alias OH6VDA, operere som JW6VDA fra klubbstasjonen JW5E i Longyearbyen fra 26. april til 9. mai, og fra 18. oktober til 1. november. QSL BARE via ClubLog’s OQRS.

Og i tillegg vil JW/DC8TM og JW/DF3TS være aktive fra 10. til 13. april neste år (2022) på SSB og FT8. Planen er å reise videre, drivende på et isflak, til Nordpolen med en russisk ekspedisjon, og operere fra Nordpolen som DPØLE (DP0LE blir nesten «D-POLE») I BARE EN HALV TIME før retur. Svalbard og Nordpol-reisen ble utsatt fra i fjor til i år, men må dessverre utsettes til neste år, på grunn av Corona-situasjonen i år. Mer info på web: www.qrz.com/db/DC8TM

ØSTERRIKE: Den spesielle stasjonen OE18AAW er aktiv fra 20. til 28. februar i anledning den 18. «Antarctic Activity Week», derav kallesignal-suffikset «18AAW», på forskjellige HF-bånd. QSL via OE3DMA.

I tillegg vil den spesielle stasjonen OE21M være aktiv fra 24. til 26. april, for å minnes fødselsdagen til radio-pioneren Guglielmo Marconi – som ble født 25. april 1874. QSL direkte til OE21M med adresse på QRZ.COM, eller via byrå til OE1WHC.

CURACAO: PJ2T blir aktiv fra 6. til 7. mars i ARRL DX SSB Contest med 4 operatører fra USA, som også vil operere som PJ2/ foran sine egne kallesignaler fra 1. til 5. mars. Aktiviteten vil bli på 160 til 10 meter med CW, SSB og mulig FT8. QSL til hjemme-kallesignalene, og QSL for PJ2T via W3HNK.

BENIN: ZS6JSI/TY er aktiv til slutten av juli, mest på 20 meter med FT8 rundt klokken 17 og rundt klokken 22 UTC. Han er også i gang på 80 og 40 meter med FT8 og SSB. QSL direkte til adressen på QRZ.COM, eller via eQSL, eller også snart mulig via LoTW.

COCOS KEELING ISLANDS: VK9CE blir aktiv med en DXpedisjon fra 16. til 23. mars med 10 operatører på 80 til 10 meter, og mulig 6 meter (men ikke 60 meter), med CW, SSB og FT8, med 2 stasjoner samtidig. QSL via LoTW, via eQSL, eller via ClubLogs OQRS (Online QSL Request System). Papir-QSL-manager er EB7DX.

WILLIS ISLAND: VK9HR blir aktiv fra 3. til 13. november med en DXpedisjon med minst 5 operatører på 160 til 10 meter (minus 60 meter) med CW, SSB og FT8, med 4 stasjoner i gang samtidig. Mer info vil komme. Kallesignalet har tidligere vært benyttet fra Lord Howe Island. Gruppen planlegger en DXpedisjon til MELLISH REEF i 2022, og har søkt om å få benytte kallesignalet VK9W der. Hvis det blir avslått, vil de bruke kallesignalet VK9HR igjen fra Mellish Reef.

FALKLANDSØYENE: VP8AWU har vært på 40 meter SSB mellom klokken 1 og 3 UTC. QSL bare direkte.

I tillegg har LA4LN hatt kontakt med VP8ON på 30 meter med FT8 klokken 0030 UTC. QSL bare direkte.

CAMBODIA: XU7AKU er meget aktiv på HF-bånd med CW. QSL via JA1DXA.

SYD-SUDAN: IZØEGB er i gang igjen som Z81B, mest på 20 meter med SSB. QSL til hjemme-kallesignalet IZØEGB, eller via eQSL, eller LoTW, eller via ClubLogs OQRS.