DX-Nytt Nr. 867

LA4LN melder (fra Ohio/Pennsylvania DX Bulletin, ARRL DX News, DX-World, m.m.):

[Tallet null (0) i kallesignaler blir her skrevet med bokstaven Ø].

BOUVETØYA: Det er lagt ut en video av EY8MM om DXpedisjonen 3YØZ med 20 radioamatører, deriblant LA6VM og LA9DL, som dessverre ikke fikk landet på øya i februar 2018.
Se videoen her: www.dxnews.com/video-3Y0Z-EY8MM

NIGER: 5UAIHM blir aktiv igjen fra midten av mai til midten av juni på 40 og 20 meter med CW, mest aktiv på 20 meter fra klokken 17 UTC. QSL via hjemme-kallesignalet F4IHM.

MEXICO: Tre spesielle stasjoner, 6D1A, 6D2A og 6D3A, er aktive til 16. mai på 160 til 6 meter med alle slags modes og satellitter, for å markere 61-års jubiléet for «Assisiation of Radio Amateur of the Mexican Republic» (ARARM). Et diplom er tilgjengelig for kontakter med stasjonene. Mer info (på spansk) på QRZ.COM. QSL via LoTW (ARRL’s Logbook-of-The-World), eller bare direkte via XE2T.

SOMALIA: EP3CQ blir aktiv igjen som 6O1OO i ca. 2 måneder fra en tid nær overgangen april-mai på 80 til 6 meter, minus 12 meter, med CW, SSB og FT8 – mest på 40 og 20 meter med FT8. Stasjonen vil for tiden være den eneste aktive fra Somalia. QSL bare direkte til adressen for 6O1OO på QRZ.COM:
www.qrz.com/db/6O1OO. IKKE send IRC (Internasjonal svarkupong). QSL vil bli besvart annenhver måned, med start i juli 2021.

Samuel Morse.

JAPAN: Den spesielle stasjonen 8N1MORSE er aktiv til 28. februar 2022, for å minnes 230 år siden Samuel Morse ble født, og 120 år siden Guglielmo Marconi oppnådde første radioforbindelse, med morse-telegrafi, over Atlanterhavet. QSL blir automatisk sendt via byrå til alle stasjoner kontaktet, eller QSL via ClubLog’s OQRS (Online QSL Request System).


NIUE og TONGA: Den planlagte DXpedisjonen E6AM og A35GC for oktober og november 2021 må utsettes ett år til oktober og november 2022, på grunn av Corona-restriksjoner.

AUSTRAL- og MARQUESAS-ØYENE: W7GJ hadde planlagt aktivitet fra disse øyene sist høst, men måtte utsette dette på grunn av Corona-situasjonen. Nå planlegger han i stedet for kommende høst med aktivitet særlig på 6 meter via Månen, såkalt EME (Earth – Moon – Earth), med den nye digitale mode Q65-60A. I tillegg vil han prøve Trans-Ekvatoriell-Propagation (TEP) på 6 meter med modene FT8 og Q65-30C. Fra AUSTRAL-ØYENE blir kallesignalet FO/W7GJ fra 15. til 24. oktober. Fra MARQUESAS-ØYENE blir kallesignalet TX7MB fra 27. oktober til 7. november, hvor også KB7Q vil delta, spesielt på 2 meter EME. QSL for begge stasjoner via W7GJ direkte, eller via LoTW.

ENGLAND: Den spesielle stasjonen GBØDOE er aktiv til mai, for å ære den nylig avdøde Prins Philip, «Duke Of Edinburgh», derfor kallesignal-suffikset DOE. QSL via byrå eller direkte, adresse på QRZ.COM.

UNGARN: 10 stasjoner er aktive til 27. april med prefiksene HA23Ø og HG23Ø, for å minnes 230 år siden Samuel Morse ble født. Aktiviteten er på forskjellige HF-bånd med CW og SSB. QSL via LoTW og ClubLog’s OQRS. Et diplom vil være tilgjengelig. Se f.eks. QRZ.COM: www.qrz.com/db/HA230A

PANAMA: Den spesielle stasjonen HP2ØØI er aktiv for å feire 200 års jubiléet for Republikken Panama. QSL via HP1DAV.

VATIKAN-STATEN: Den spesielle stasjonen HV9SMG (SMG = Santa Maria di Galeria) blir aktiv bare 24. april på 40, 20 og 10 meter med SSB og digitale modes. QSL via IKØCNA.

SVALBARD: JW6VDA blir aktiv igjen fra Longyearbyen fra 26. april til 9. mai på forskjellige HF-bånd med SSB, FT8 og FT4. QSL via LoTW, eQSL, ClubLog’s OQRS, og via QRZ.COM-logg. QSL også via byrå via LA6VDA.

SOMALIA: T5/IT9HRK er aktiv i et par måneder fra 11. april, og vil være aktiv på forskjellige HF-bånd med mest SSB, men også litt CW, RTTY og PSK. QSL til hjemme-kallesignalet IT9HRK.

CHRISTMAS ISLAND: VK9XX blir aktiv fra 7. til 28. mai med mest FT8 på 80, 40 og 30 meter. QSL via EB7DX.

SILENT KEY: Waldi SP7IDX ble Silent Key den 4. april i år. Han er kjent for å ha oppfunnet «SP7IDX HEX-BEAM», som blant annet ble benyttet av DXpedisjonen 9J2LA, som vi ser av videoen deres.

Mer info, og illustrasjoner ovenfor, fra internett: www.sp7idx-hexbeam.eu