DX-Nytt Nr. 868

LA4LN melder (fra Ohio/Pennsylvania DX Bulletin, ARRL DX News, m.m.):

[Tallet null (0) i kallesignaler blir her skrevet med bokstaven Ø].

HVITERUSSLAND: Den spesielle stasjonen EV76F er aktiv for å minnes 76 år siden slutten av den andre verdenskrig. QSL via EW3W.

ENGLAND: For å ære den nylig avdøde Prins Philip, «Duke Of Edinburgh», er følgende spesielle stasjoner aktive slik: GBØDOE til 6. mai (QSL via byrå eller direkte); GB1PPP til 30. april (QSL via eQSL); GB2DOE til 15. mai (QSL via LoTW = ARRLs Logbook-of-The-World); og GB4RIP til 19. april (QSL via GØNSY).

OGASAWARA: JD1BQA er aktiv fra 23. til 30. april, og IKKE fra 1. til 7. mai, som tidligere annonsert.
I tillegg vil JD1BMH være aktiv fra 30. april til 7. mai på 40 til 10 meter med CW, SSB og RTTY. QSL via byrå til JD1BMH, eller direkte til JG7PSJ.
Og i tillegg vil JD1BLY være aktiv igjen fra 10. til 12. juni, avhengig av Corona-situasjonen, på 40 til 6 meter med CW, SSB og FT8. QSL til JI5RPT, eller via ClubLogs OQRS (Online QSL Request System).

MONGOLIA: Den spesielle stasjonen JU1ØØDX er aktiv for å feire hundre års jubiléet for folkets revolusjon. QSL via JT1CH.

SVALBARD: JW6VDA blir dessverre IKKE aktiv igjen fra Longyearbyen fra 26. april til 9. mai, på grunn av Corona-restriksjoner. Han håper å kunne reise dit igjen, når pandemien har gitt seg.

I tillegg blir JWØW aktiv fra Prins Karls Forland (IOTA EU-63) fra 11. til 26. juli med fokus på 40, 30 og 20 meter, modes ikke oppgitt. Operatører vil være LB1QI, LB2HG, LA7GIA, LA7QIA og LA8OM. QSL via MØOXO, via LoTW, eller via ClubLogs OQRS.
Og i tillegg vil ON5UR og andre benytte JW5E-stasjonen fra 18. til 29. april neste år 2022. Kallesignal er ennå ikke klart. QSL via MØURX. Flere detaljer vil komme.

BRASIL: Den spesielle stasjonen PX521BR er aktiv til 21. mai, for å minnes 521 år siden Brasil ble oppdaget av den portugisiske navigatør Pedre Alvares Cabal den 22. april 1500. Aktiviteten blir på alle HF-bånd, modes ikke oppgitt. QSL via LoTW.

KALININGRAD: De spesielle stasjonene RK75AK (QSL via UA2FAK), RZ75FF (QSL via UF2F), og RK75FU (QSL via RA2FU) er aktive til 31. juli, for å minnes 75 år siden etableringen av Kaliningrad.

RUSSLAND: Flere spesielle stasjoner vil være aktive med kallesignal-prefikset RP75 fra den 2. til 9. mai, for å minnes 75 år siden slutten av den andre verdenskrig. Aktiviteten blir på alle HF-bånd med alle modulasjons-typer og via satellitter. Et spesielt diplom vil være tilgjengelig, med info på web: www.pobeda.srr.ru – klikk på «Rules in English» (hvis du ikke kan russisk). QSL-info på QRZ.COM.

HELLAS: Den spesielle stasjonen SZ2ØØP er aktiv resten av året 2021 for å minnes 200 år siden den greske revolusjon. QSL via LoTW.

ST. PIERRE & MIQUELON: Den planlagte DXpedisjonen TO5T må flyttes fra august 2021 til august 2022 eller august 2023. Flere detaljer på web: www.to5t.com

FALKLANDSØYENE: VP8ZMS blir aktiv fra 21. mai til 21. august på forskjellige HF-bånd med forskjellige modulasjons-typer, for det meste digitalt. QSL til MØZMS, eller via LoTW, eller via ClubLog’s OQRS.

LATVIA: Den spesielle stasjonen YL5ØAGCW vil være aktiv i hele mai måned, for å feire 50 års jubiléet for telegrafi-klubben «AGCW» på 160, 80, 40 og 20 meter med CW. QSL via LoTW. Andre stasjoner med kallesignal-suffikset 5ØAGCW vil være aktive også fra andre land i denne anledning.