DX-Nytt Nr. 870

LA4LN melder (fra OH/PA DX Bulletin, ARRL DX News, DX-World, m.m.):

[Tallet null (0) i kallesignaler blir her skrevet med bokstaven Ø].

VIETNAM: Den planlagte DXpedisjonen 3W9OK med AA5H i mai og juni må dessverre utsettes, på grunn av Corona-situasjonen. Aktiviteten vil bli på 80 til 6 meter med CW, SSB, og FT8 i DXpedition (FOX-HOUND) mode. QSL direkte til adressen på QRZ.COM, eller via EA5GL, eller via LoTW (ARRLs Logbook-of-The-World).

MADAGASCAR: 5R8RP er aktiv fra øya Nosy Be (IOTA AF-57). QSL bare direkte til adressen på QRZ.COM.

JAPAN: En rekke spesielle stasjoner med kallesignal-prefiks 8N og kallesignal-suffiks OLP (for OLymPiade) er aktive til 5. september i anledning de utsatte Olympiske leker, og Paralympiske leker, i Japan. Alle kontakter vil automatisk få QSL via byrå. QSL direkte via JARL (Japan Amateur Radio League).

MAROKKO: Stasjoner her kan benytte det spesielle kallesignal-prefikset CN18 til 10. mai, for å feire 18-års-dagen til landets kronprins Moulay Hassan.

SPANIA: Den spesielle stasjonen AN5ITU er aktiv fra 8. til 23. mai, for å feire 76-års jubileet for ITU (Den Internasjonale Telekommunikasjons-Union). Aktiviteten er på HF, VHF og UHF med CW, SSB, RTTY og andre digitale modes, og via satellitten QO-100. QSL direkte til EB5R, eller via eQSL, eller via LoTW.

NIUE: ZL1BQD vil bli aktiv som E6AR så snart Corona-situasjonen tillater å reise dit. Flere detaljer vil komme. QSL via hjemme-kallesignalet ZL1BQD.

ENGLAND: Den spesielle stasjonen GB95QB blir aktiv fra 6. til 13. juni, for å feire dronning Elisabeth den andres 95. fødselsdag (født den 21. april 1926). Derfor kallesignal-suffikset 95 Queen Britannia. Aktiviteten blir på forskjellige HF-bånd med CW, SSB, RTTY, PSK og FT8. QSL BARE via eQSL. Mer info og fine bilder på QRZ.COM.

SYD-KOREA: I tillegg til den spesielle stasjonen HL41GDM, blir også den spesielle stasjonen D73M aktiv i hele mai måned, for å minnes 41 år siden den demokratiske revolusjon den 18. mai 1980. Aktiviteten blir på alle bånd og modes. QSL til begge stasjoner via HL4CCM, eller via eQSL, eller via ClubLogs OQRS (Online QSL Request System). Mer info på QRZ.COM.

HAWAII: KH6/KT5C er aktiv til 21. mai, mest på 40 og 20 meter – men også på 17 og 10 meter, når det er forhold der. QSL til hjemme-kallesignalet KT5C.

ALASKA: KL7RRC blir aktiv fra øyene Adak (IOTA NA-39) og Kiska (IOTA NA-70), i Aleutene, med en DXpedisjon med 5 operatører, fra 30. juni til 17. juli, på 40 til 6 meter med CW, SSB, og FT8 i DXpedition (FOX/HOUND) mode. Frekvenser finnes på web: www.na-234.com. QSL via N7RO.

PERU: Den spesielle stasjonen OC2ØØP er aktiv i hele mai måned, for å feire 200 år siden frigjøringen av Peru, derfor kallesignal-suffikset 200P. Aktiviteten er på 80 til 10 meter med SSB og FT8. QSL via OA4O, eller via LoTW.

NEDERLAND: Den spesielle stasjonen PD21EUROSONG er aktiv fra 8. til 22. mai, for å minne om sang-konkurransen «2021 Eurovision Song Contest» 18. til 22. mai i Rotterdam. QSL vil automatisk bli sendt via byrå for alle kontakter, men QSL vil også være mulig via eQSL, eller via LoTW.

INDONESIA: YB1JYL/7 blir aktiv fra øya Seduko (IOTA OC-166) med flere operatører 10. og 11. juni på HF-bånd med SSB og FT8. QSL via EA5GL.

MARQUESAS-ØYENE: Det vil i løpet av året komme en DXpedisjon hit med kallesignalet TX7O. Mer info vil komme.

CHRISTMAS ISLAND: VK9XX planlegger nå å bli aktiv fra 25. mai til 15. juni med mest FT8 på HF-bånd. Han skal på jobb der, så radio-virksomheten må bli på lokal kveld og natt der. QSL via EB7DX.