Ny versjon av dataprogrammet WSJT-X

NRRLs HF Traffic Manager LA4LN melder:

Det populære dataprogrammet WSJT-X med mange digitale modes kom den 24. mai ut med en ny versjon for generell bruk (såkalt General Availability, forkortet GA), versjon 2.4.0. Denne versjonen inneholder en ny digital mode, kalt Q65, som har vært til utprøving i versjonens test-versjoner, såkalte «Release Candidates», forkortet «RC».

Den nye digitale mode Q65 egner seg særlig til vanskelige utbredelses-forhold på VHF og høyere frekvenser, for eksempel for iono-scatter, tropo-scatter, regn-scatter, trans-ekvatoriell utbredelse (TEP), og månerefleksjon (EME).

Den nye versjonen kan lastes ned gratis fra web-siden: www.tinyurl.com/digimode

I tillegg melder LA6Q Frode at han har oppdatert den norske brukerveiledningen. Den norske brukerveiledningen kan lastes ned både fra WSJT-X sin hjemmeside og fra www.LA1B.no. I tillegg melder Frode at han denne gang, omsider, fikk Joe Taylor til å rette noen feil som har vært meldt inn noen ganger tidligere. I oppdatert versjon så fremstår WSJT-X User Guide nå bedre enn på lenge.