Silent Key

LA8MOA Morten Larsen, sekretær modumgruppen, melder:

Det er med stor sorg vi melder at vår kjære formann, LA9FLA Bjørn Hermansen, har gått silent key.

Bjørn har vært radioamatør i mange år, og var blant annet aktiv innen VHF/UHF/SHF og contester. Men han gikk som flere andre litt lei en periode, og la hobbyen på hylla. For ca. 5 år siden fikk han imidlertid interessen for hobbyen tilbake, og ble igjen en svært positiv bidragsyter i gruppa vår. Bjørn var alltid blid og positiv, og delte mer enn gjerne både av sin tid, sine kunnskaper og av sitt radioutstyr. Bjørn lånte mer enn gjerne ut av sitt eget, enten det være seg at noen manglet en enkel plugg, noen trengte å låne ei antenne, eller helt nye amatører som fikk låne hele HF-rigger. Hvis noen trengte hjelp til å henge opp antenner var han også gjerne med, og hans spesialitet var å henge opp longwireantenner med fiskestang. Med sine svært treffsikre kast med fiskestanga fikk Bjørn longwireantennene høyere enn noen andre.

I 2019 ble Bjørn valgt til formann i gruppa vår, et tillitsverv han innehadde helt til sin død. Under Bjørns ledelse har Modumgruppen både gjennomført kurs, vokst i antall medlemmer og opprettholdt store deler av aktiviteten i gruppa til tross for en pandemi som i lang tid har gjort det umulig for oss å møtes fysisk.

I sorg, savn og takknemlighet for alt det Bjørn gjorde for oss og for gruppa vår lyser vi fred over Bjørns gode minne.