3DAØRR ikke godkjent for DXCC-diplomet

NRRLs HF Traffic Manager LA4LN melder fra ARRL Letter datert 28. oktober 2021:

Kontakter med 3W3RR Roman Vega, tidligere etternavn Stepanenko, og andre kallesignaler han har operert fra, er ikke godkjent av ARRL for deres diplom DXCC (DX Century Club). Han opererte fra 14. til 16. oktober i år fra Eswatini (tidligere Swaziland) som 3DAØRR, som derfor ikke teller for DXCC-diplomet.

Grunnen til diskvalifiseringen av kontakter med 3W3RR er, at han i 1992-1993 opererte som «P5RS7» påstått å være fra Nord-Korea, verdens mest ønskede land for radioamatørers kontakter. Men han kunne etterpå ikke dokumentere sin lisens eller opphold i Nord-Korea.

ARRL oppfattet denne operasjonen, påstått å være fra Nord-Korea uten dokumentasjon, som forsøk på svindel, og besluttet derfor i 1996 å diskvalifisere alle kontakter med ham fra å telle for DXCC-diplomet.