Silent Key: Bill Somerville G4WJS

NRRLs HF Traffic Manager LA4LN melder:

Joe Taylor, K1JT, sendte 4. desember 2021 ut en melding, om at Bill Somerville, G4WSJ, hadde blitt Silent Key i en alder av 65 år. Bill var en profesjonell data-programmerer, og bidro fra 2013 i utviklingen av data-programmet WSJT-X sammen med K1JT og K3AN. Data-programmet WSJT-X inneholder mange nye digitale modes.

Bill var ekstremt hjelpsom overfor radioamatører, for å få dem i gang med WSJT-X, og besvarte raskt alle E-poster med spørsmål om programmet, både dag og natt. Man kan lure på om Bill fikk tid til å spise og sove mellom alle hans hjelpende svar til radioamatører over hele verden med sine spørsmål om WSJT-X.

RSGB utdelte i 2018 en stor pokal til K1JT, K3AN og G3WSJ for arbeidet de hadde gjort med WSJT-X. Et foto av utdelingen er gjengitt i QST-LAs E-post-versjon.

Den 8. desember 2021 meldte K1JT at en ny versjon 2.5.3 av WSJT-X til utprøving var lagt ut til gratis nedlasting på WWW.TINYURL.COM/DIGIMODE. NB: Denne nye versjonen er foreløpig bare for 64 bits Windows operativsystem for PC.

K1JT skriver, at det har vært G4WSJ, nylig Silent Key, som har laget versjonene av WSJT-X for Windows 32 bit, Linux og Mac, og at derfor er ikke versjoner for disse operativ-systemene tilgjengelig ennå, inntil en annen kan ta over programmeringen fra avdøde G4WSJ.

Vi takker G4WSJ for hans fantastiske arbeid for radioamatører over hele verden, og kan forsikre om, at Bill vil bli dypt savnet av radioamatører over hele verden.