Kina utvider og styrker sitt nærvær i Sør-Kina-havet

NRRLs HF Traffic Manager LA4LN melder fra ARRL Letter for 13. januar 2022:

Det meldes at Kina har bygget ut massive antenne-installasjoner på forskjellige steder i Sør-Kina-havet, hvorfra det drives elektronisk krigføring mot fly og båter i dette havområdet. Kina krever også herredømme over «land» for DXCC-diplomet, slik som for Scarborough Reef og for Spratley-øyene.
Den internasjonale domstolen i Haag tilkjente i 2016 Scarborough Reef til Filippinene, men dette neglisjeres av Kina. Spratley-øyene kreves av Kina, Taiwan og Vietnam, i tillegg krever Filippinene, Malaysia og Brunei herredømme over deler av øyene. I april 2016 ble det forsøkt en DXpedisjon med kallesignal DXØP fra Spratley, men den ble truet vekk av et kinesisk krigsskip. Siste amatørradio-operasjon fra Scarborough Reef var i 2007 med kallesignalet BS7H. Og det ser vanskelig ut å få til nye DXpedisjoner til disse øyene i fremtiden.