Winlink-info og ukrainsk lydkortprogram

Fagleder Winlink LA7UM Finn melder.

1: Klientprogrammet Winlink Express er oppdatert til 1.6.3.0.

Det anbefales å kjøre oppdateringene og i tillegg kanaloppdatering før du plutselig trenger programmet. Help-filene oppdateres for tiden stadig, og prosessen kan ta litt tid.

2: På grunn av stadig nye godkjente radioamatører, som resultat av flere klubbers flotte kurs, er det stadig observert nye Winlink-brukere.

Derfor gjentas herved invitasjon til å sende en vanlig epost til «winlink at nrrl dot no» og be om info om hvordan kunne motta QST-LA og annen Winlink- og sambandsinfo over Winlink-systemet.

3: Lydkortprogrammet Soundmodem, laget av ukraineren UZ7HO Andrej, kan brukes med  Winlink Express for Packet  med bare et lydkort i stedet for en full hardware TNC.

Programmet kan lastes ned gratis ved å google «uz7ho soundmodem». Det dekoder veldig bra, og brukes og anbefales av en rekke av Winlinks ledere, inkludert meg.

Last ned soundmodem 113zip og eventuelt også ptt-dll.zip dersom du har en VHF-radio med innebygd lydkort.

Liker du programmet og har lyst til å donere noe til den ukrainske forfatteren av et glimrende gratisprogram for integrert Winlink-bruk, så kan det gjøres ved å sende en kort epost til hans kallesignal at yahoo dot com. Skriv i emnefeltet: I wish to make a donation.