Sommerforholdene har startet for radioutbredelsen

nrrl logo

LA4LN melder:

Den 16. mai klokken 1030 UTC kom EA8BFK på Kanariøyene igjennom til LA4LN i Oslo på 6 meter med gode FT8-signaler. Dette er med sporadiske 2 stk. hopp via ionosfærens E-lag, over en distanse på 4000 kilometer.
Den 17. mai klokken 1812 UTC kom ZD7BG på øya St. Helena i Sør-Atlanteren gjennom til Norge med gode signaler på 6 meter over 8854 km til LA4LN. Dette var sannsynligvis via ett hopp med sporadisk-E, og deretter ett hopp via trans-ekvatoriell-bølgeutbredelse (trans-equatorial-propagation, TEP). Gratulerer til LA4YGA, som fikk QSO med ZD7BG på 6 meter! Så nå har sommer-sesongen startet for DX på 6 meter!
I tillegg har solarfluks-indeksen vært over 170 denne uke, og var 180 den 19. mai, som har gitt gode forhold også på kortbølge!
Alle ønskes GOD DX!