Silent Key – Annkjell Kværne, LA9ZF

LA7XQ Steinar melder:

Med sorg melder jeg at Annkjell Kværne, LA9ZF, født 15.des 1932, ble Silent Key 21.mai 2022, nær 90 år gammel, etter mye strev med lungene. Annkjell ble gravlagt 31.mai 2022 i Søndre Slagen.

Annkjell dro til sjøs kun 14 år gammel. Etter 10 år på sjøen hadde han ulike jobber på land, blant annet som brannmann. Han hadde radiovenner både i inn- og utland, særlig i USA, og var Member of Chicago Fire Brigade Corps. Han var i mange år aktivt medlem i Tønsberggruppen av NRRL.

Annkjell var en ekte ‘old man’ radioamatør, aktiv og med et klart hode hele livet. Han hadde sin siste prat med en radiovenn på selve dødsdagen. Annkjell var alltid eksperimenterende med AM, SSB og CW, loddebolt og antennebygging. Jeg kan aldri huske å ha sett en radioamatør med 14 coaxer ut av lufteluken i schacken, slik Annkjell hadde.

Vi vil alltid huske deg for ditt gode, spøkefulle humør og vi lyser fred over ditt minne, Annkjell.