Alexanderson-dagen 3.juli

nrrl logo

LA4LN melder:

Den 3. juli i Grimeton, Sverige, feires den 98 år gamle Alexanderson-generatoren, som er en motordrevet radiosender med kallesignalet SAQ, med maksimum 200 kilowatt utgangseffekt, drevet av en 50 tonn tung og stor motor. Sender-frekvensen var på 17,2 kHz i VLF (= Very Low Frequency)-området.

Dessverre vil ikke SAQ sende på VLF på Alexanderson-dagen 3. juli, men i stedet vil en radioamatør-stasjon være i gang med kallesignal SK6SAQ på følgende frekvenser:
3535 kHz C
7035 kHz CW
14035 kHz CW
3755 kHz LSB
7140 kHz LSB
Lytter-rapporter kan sendes til SK6SAQ via e-post til info@alexander.n.se, eller via byrå, eller direkte via posten.

Besøkende er velkomne til Alexanderson-stasjonen i Grimeton, Sverige, 3. juli mellom klokken 10 og 16. Stasjonen ble bygget for å kunne sende telegrammer med morse blant annet til USA, og er registrert som en verdensarv. Mer info på web: WWW.ALEXANDER.N.SE