Til minne om DX’eren, Silent Key «Zorro», JH1AJT

LA4LN melder:

Den kjente DX’eren JH1AJT, Yasuo Miyazawa, med kallenavnet «Zorro», ble født i 1951, men ble Silent Key den 23. mars 2022. Da han var 3 år gammel fikk han kallenavnet «Zorro», som er avledet av ordet «zorrito», som betyr «liten rev». Zorro fikk sin amatørradio-lisens 15 år gammel, og kom seg på 10 meter med hjemmelagd radio og antenne. Det var ikke så stor aktivitet på 10 meter på den tiden, så Zorro fikk DX-kontakter hver dag [DX = land i andre kontinenter]. Dette gjorde ham interessert i DX’ing! Fra 1980 begynte han å reise rundt i verden for å operere fra sjeldne DX-land, enten alene – eller med grupper han ledet. Han startet også en organisasjon for å hjelpe vanskelig-stilte barn i hele verden.

Det vil arrangeres en «digital» minnestund for Zorro på internett i perioden fra 27. juli til 31. juli klokken 17 norsk tid, på adressen: WWW.TINYURL.COM/JH1AJT-SK. Her vil det være mulig å dele bilder og videoer av Zorro med andre, og å se på hva andre har lagt ut om Zorro. Mer informasjon, og bilder om Zorro og hans DX-liv, kan leses på web på QRZ.COM: WWW.QRZ.COM/DB/JH1AJT.