WinLink-nytt

NRRL’s fagleder Winlink LA7UM Finn melder:

Kristiansandgruppen LA9K har lenge hatt under planlegging og arbeid et oppsett med en Winlink Hybrid RMS (Radio Message Server). Denne er nå kommet i drift for test som «HF Hybrid», etter en intens jobbing med WinLink-teamet i USA, for feilretting av en nyoppdaget feil, som nettopp Kristiansand var den første til å oppdage. Takk til formann LA2JEA Asle, og lokalt medlem LA3ZH Leif, for godt samarbeid.

Jeg minner om at de som kjører VARA uregistrert, får god kvalitet og dobbel fart ved å bruke en «Wide-kanal». Mange norske slike kanaler dukker opp, dersom du legger inn ordet SVALBARD som ekstra såkalt «service code» etter «PUBLIC», adskilt med ett mellomrom.

Amatører som ønsker info om QST-LA og WinLink, og om sambands-tjenesten over WinLink-systemet, kan sende en vanlig E-post til winlink@nrrl.no, der du ber om dette.