Stor solflekkgruppe vil de neste ukene kunne påvirke jorden

Solflekker i juni 2004

Stor solflekkgruppe vil de neste ukene kunne påvirke jorden i betydelig grad. Anthony Watts i WUWT melder via LB3RE Stein Roar: Den største solflekkgruppen så langt i år har nylig dukket opp på solen og den 3. november skapte dette aktive området en C-klasse flare som førte til en mindre radio-blackout over det indiske hav. Solflekkgruppen, om den holder seg samlet, vil møte Jorden de neste to ukene når den roterer over solens overflate. Solflekkgruppen kan potensielt føre til et lengre tidsrom med betydelig økt solaktivitet, spesielt sett med radioamatørøyne. Solflekkgruppen er i rotasjon mot jorden på den østlige delen av solens sørlige hemisfære – og den er stor! Den inneholder minst tre mørke kjerneområder på størrelse med jorden. For full artikkel se her (engelsk): https://tinyurl.com/y2ujysdr Foto nedenfor er fra NASAs Solar Dynamics Observatory