Ny forskning spår at kommende solflekksyklus kan bli en av de sterkeste som er registrert

National Center for Atmospheric Research og ScienceDaily melder via NRRLs kontor:

I direkte opposisjon til rådende forskning og prognoser, spår nå et team av forskere ledet av National Center for Atmospheric Research (NCAR) at den kommende solflekksyklus 25, som har startet nå i høst, kan bli en av de kraftigste siden solflekkobservasjoner startet for over 270 år siden.

I en ny artikkel publisert i Solar Physics, spår forskerteamet at solflekksyklus 25 vil toppe med et maksimalt solflekktall et sted mellom 210 og 260, noe som i så fall vil sette den nye syklusen i selskap med de kraftigste som noen gang har blitt observert.

Hvis NCAR-prognosen om syklus 25 blir bekreftet, vil dette være i tråd med forskergruppens uortodokse teori, nærmere bestemt at solen har overlappende 22-årige magnetiske sykluser, hvor den velkjente 11-årige solflekksyklusen oppstår som et biprodukt.

For mer informasjon, se her: tinyurl.com/y42zh8jk