DX-Nytt Nr. 858

LA4LN melder (fra Ohio/Pennsylvania DX Bulletin, ARRL DX News, m.m.):

[Tallet null (0) i kallesignaler blir her skrevet med bokstaven Ø].

LIBYA: 5AØYL skrev vi om i DX-Nytt Nr. 856, og hun har vært på 17 meter med FT8 fra klokken 0830 til 1130 og klokken 15 til 18 UTC, og på 20 meter FT8 rundt klokken 14 UTC. QSL bare via ClubLogs OQRS.

MARTINIQUE: FM4WDM er aktiv på HF-bånd. QSL til hjemme-kallesignalet W7ROM.

ITALIA: Vi minner om at den spesielle stasjonen IQ3DD er aktiv til 28. februar fra ski-verdensmesterskapet i alpint i Cortina. Aktiviteten er på 160 meter til 23 cm med CW, SSB og digitale modes, inkludert via satellitten QO-100. QSL via byrå.

COLOMBIA: 3 spesielle stasjoner blir aktive fra 1. til 8. juni: 5J39FUL, 5K8LRB og 5J85FJR. De vil være i gang på HF-bånd, og mer informasjon vil komme.

MADAGASCAR: IZ8DFO skal på ferie, og har fått tildelt kallesignalet 5R8DO. Han vil bli aktiv på HF-båndene, men datoer for ferien er ikke kjent. QSL via hjemme-kallesignalet IZ8DFO.

MALDIVENE: GØVJG skulle bli aktiv som 8Q7CQ fra 6. til 22. mars, men må utsette dette til 29. september til 13. oktober. På grunn av Corona-situasjonen får ikke briter lov til å reise ut av landet. Aktiviteten planlegges på 80 til 10 meter med SSB og digitale modes. QSL via MØOXOs OQRS (Online QSL Request System), eller via ClubLogs OQRS, eller direkte til GØVJG, men IKKE via byrå.

ZAMBIA: 9J2RS er aktiv på 20, 17 og 15 meter. QSL-info på QRZ.COM.

SØR-KOREA: Den spesielle stasjonen D9ØEXPO vil være aktiv fra 1. mars til 17. oktober, for å fremme en militær utstilling. QSL via DS3BBC, eller via LoTW (ARRLs Logbook-of-The-World), eller ClubLogs OQRS.

PUERTO RICO: NP4DX blir aktiv i ARRL International DX CW Contest 20.-21. februar, og utenfor contesten, på 80 til 10 meter med mest CW. QSL via MØOXO.

ARUBA: P4ØW er aktiv igjen til 23. februar på HF-bånd, særlig 160, 30, 17 og 12 meter, med mest CW. QSL via LoTW, eller via N2MM, men IKKE via byrå.

HELLAS: I anledning 200-års jubileet for den greske revolusjonen i 1821 vil greske radioamatører få anledning til å benytte følgende 3 kallesignal-prefikser i hele 2021: SX2ØØ, SY2ØØ og SZ2ØØ. Kontakt med stasjoner med disse prefiksene vil telle for et diplom i 4 klasser: Bronse, sølv, gull og platina. Aktiviteten vil være på HF-bånd og forskjellige modes. Mer info på web: www.sv2rck.gr/200YEARS

FRANKRIKE: Den spesielle stasjonen TM18AAW er aktiv til 28. februar i anledning den attende «Antarctic Activity Week», derav kallesignal-suffikset «18AAW». Aktiviteten blir på HF-bånd på 40 meter og høyere frekvenser. QSL via F8DVD.

ROMANIA: Den spesielle stasjonen YP145B er aktiv til 3. mars, og feirer 145 år siden den berømte billedhugger Constantin Brâncuşi ble født. Alle kontakter vil bli bekreftet med et spesielt QSL-kort via byrå. Et diplom er tilgjengelig, se info på QRZ.COM, hvor det også er en rekke fotografier av jubilantens kunst.

VENEZUELA: Den spesielle stasjonen YW2ØØBC er i gang for å minnes 200 år siden «Battle of Carabobo» i 1921, derav kallesignal-suffikset «200BC».