Canadisk radioamatør hørte radiosignaler fra planeten Mars

VE7TIL benytter en hjemmelaget parabol-antenne med diameter 60 cm.

LA4LN melder fra ARRL Letter 18. februar 2021:

Den canadiske radioamatøren VE7TIL har hørt radiosignaler fra den kinesiske satellitten «Tianwen-1», som begynte å sirkle rundt planeten Mars den 10. februar. Den Internasjonale Telekommunikasjons-Union (ITU) hadde publisert frekvensen i X-båndet, 8 til 12 Gigahertz. Satellitten fotograferer Mars under sine omløp, og vil i mai eller juni sende ned en «rover», som skal kjøre på Mars-overflaten.

VE7TIL benytter en hjemmelaget parabol-antenne med diameter 60 cm, og en SDR, «software-defined-radio», for lytting. For mer informasjon, gå til www.spaceweather.com, og velg «archives» 17. februar 2021 nesten øverst til høyre på web-siden.