Andre nyheter

JOTA 2022 – speidere ønsker kontakt

LA2BBA Jan, NRRLs kontaktperson for radiospeiding, melder:

Flere speidergrupper henvender seg til meg for å få kontakt med
radioamatører som kan hjelpe under årets Jamboree-On-The-Air, som foregår 14.-16. oktober. Noen har også prøvd å få kontakt direkte med nærmeste radiogruppe via gruppas epostadresse, men uten å få svar.
Det vil være veldig bra om speidergruppene kan få hjelp, og det vil også kunne bidra til rekruttering av nye radioamatører!

Frist for stoff til bladet Amatørradio

nrrl logo

Redaktør i Amatørradio Mona Askerød melder:
Minner om at frist for å levere stoff til neste utgave av Amatørradio er mandag 3. oktober.
Jeg regner med at alle er i gang med å skrive Field Day-rapporter, og gleder meg til å lese. Men vi trenger også annet stoff, som for eksempel: Har du bygd noe eller lært noe som andre kunne ha glede eller nytte av? Har du eller gruppen arrangert noe eller vært med på noe dere vil fortelle om? Er det en person eller gruppe du synes fortjener oppmerksomhet for noe spesielt? Noe annet du vil dele eller fortelle? Skriv kort eller langt, legg ved bilder, og send til bullen@nrrl.no.

JOTA/JOTI i oktober – ta kontakt med nærmeste speidergruppe

LA2BBA Jan, NRRLs kontaktperson for radiospeiding, melder:

Det er vel lite møter i gruppene ennå, men tenk allerede nå på tredje helga i oktober. Da har speiderne jorda rundt sitt årlige JOTA – Jamboree-On-The-Air. Det er altså 14.-16. oktober i år.
For at speiderne skal få mulighet til å bruke amatørradio, og ikke bare chat på internett, trengs det samarbeid mellom amatørradiogruppene og de lokale speidergruppene. Ta gjerne kontakt med nærmeste speidergruppe!
Mange kjenner til lokale speidergrupper, men JOTA-JOTI-komiteen i Speidernes fellesorganisasjon kan hjelpe med å skaffe kontakter.
Send epost til meg på la2bba@jpharo.net.

Ta kontakt med LA2BBA på radiospeiding@nrrl.no.

Og vær så snill å svare på henvendelser fra speidergrupper!