LB3BJ Anders demonstrerte sitt portable oppsett på LA2D

LB3BJ Anders på plass utenfor gruppelokalet med sitt portable oppsett. Foto: LA3JRA Tom

Land som det ble QSO med i dag; Italy, France, Hungary, Slovenia, Tyskland, Switzerland, Bosnia and Herzegovi, Poland, Ukraine. Totalt 11 Qso, det var ikke de beste forholdene. Men det fungerte. Jeg tok med meg min hjemmelaget antenne (maks 3-400kr). Jeg hadde gjort noen modifikasjoner på den og ønsket å teste at alt fungerte som det skulle før sommeren begynner for fullt. Det er 17 og 20 meter som er «mitt» favorittbånd. Bruker 1/4 bølge vertikal MONO bånd antenner. Enkel og grei antenne som bare fungerer. I fjor kjørte jeg på en 3 m lang vertikal med coil og i sommer skal jeg kjøre med en litt bedre antenne. Ser frem til dette og gleder meg veldig. Meget gøy og høre svake stasjoner hvis man sitter på et sted med 0 i støy. Noe man bare må oppleve rett og slett!

Eneste som kunne ha vært mindre er selve aluminium platen jeg bruker. Men sånn er det når man skal teste ut nye ting. Radio er en Yaesu ft-891. Coax CLF-400. Batteri er Ritar 50 AH/5,5kg. Kjører med 100 Watt og dette kan man fint gjøre i 3 timer uten problemer.