Silent Key LA5JK Jan Gunnar Johannessen

Annonse i DT.no 24. januar 2024.
LA5JK Jan Gunnar og LA3JRA Tom på LA2D
Dyp konsentrasjon i shacken på LA2D.

Takk for gode minner Jan GunnarLA5JuleKaker

Jeg fikk sjokk da jeg fikk telefon fra LB4NI Kåre torsdag 18. januar med den triste beskjeden at du var død.

Du flytta fra Mo i Rana til Kjøya i Mjøndalen 15. november 2017. Jeg ble etter hvert kjent med deg. Du hadde musikk som hobby, og spilte flere instrumenter. Bl.a. gitar, bassgitar og keyboard. Vi spilte litt sammen. Du på keyboard og jeg gjorde det beste jeg kunne på gitar. I 2023 kjøpte du deg nytt keyboard, og du brukte mange timer for å lære deg det nye instrumentet. Du spilte også på eldresentre. Først sammen med en på gitar, seinere alene på keyboard.
Det at du bodde kun 200 m fra meg på Kjøya i Mjøndalen gjorde at det var lett å ta en tur nedom deg. En annen ting vi hadde felles var amatørradiohobbyen. Og der var du en stor ressurs for mange i gruppa. Du hjalp meg og andre med programmering av DMR radio, og også med konfigurering av radio for bruk med FT8 og FT4. Du hjalp flere med programmering av DMR radio. Det viste seg at dette krevde kunnskaper og tålmodighet. Gjorde man noe galt her, så fungerte det rett og slett ikke. Men jeg skjønte at etter hvert ble det for mye. For du var også aktiv i Blindeforbundet. Både i lokallaget og fylkeslaget, og ikke minst i Drammensgruppa av NRRL, LA2D. Så en god stund har jeg unnlatt å komme med spørsmål om DMR. Du er dypt savnet.
LA3JRA Tom